KJEKS MED SITRON OG LAKRISS
Veganske sitronkjeks med lakris (12 stk)
ANNELI ANDERSSON
INGREDIENSER
50 g (0,5 dl) kokosolje
95 g (0,75 dl) ekte lønnesirup
1 sitron, ca. 1 ss revet skall og 1 ss presset sitronsaft
150 g (3 dl) mandelmel
2 ss kokosmel
2 ts lakrispulver Asia
0,5 ts natron en klype salt
SØTE eller SALTE lakrisbiter
95 g (0,75 dl) ekte lønnesirup
1 sitron, ca. 1 ss revet skall og 1 ss presset sitronsaft
150 g (3 dl) mandelmel
2 ss kokosmel
2 ts lakrispulver Asia
0,5 ts natron en klype salt
SØTE eller SALTE lakrisbiter
FORBEREDELSER
1. Start med å smelte kokosolje på lav varme i en liten kjele. Legg til side. Bland inn lønnesirup, revet sitronskall og presset sitronsaft. Rør.
2. Ta ut en bolle og bland sammen mandelmel, kokosmel, lakrispulver, natron og en klype salt. Vend de våte ingrediensene inn i det tørre og bland alt sammen. Sett kakedeigen i kjøleskapet i ca. en halvtime. Deigen kan føles litt løs, men ikke tilsett mer mel.
3. Sett ovnen på 175°. Ta ut et brett og dekk med bakepapir.
4. Ta deigen ut av kjøleskapet og form runde kuler, ca. 25 g (2 ss) per kjeks. Legg kulene på brettet og trykk dem litt ned.
5. Noe som er veldig godt er en bit SØTT eller SALT på hver kjeks før du trykker på dem. De inneholder imidlertid både gluten og hvitt sukker, så hopp over dette hvis det ikke passer deg.
6. Stek kakene midt i ovnen i ca 10-12 minutter og la de avkjøles helt på bakepapir.
2. Ta ut en bolle og bland sammen mandelmel, kokosmel, lakrispulver, natron og en klype salt. Vend de våte ingrediensene inn i det tørre og bland alt sammen. Sett kakedeigen i kjøleskapet i ca. en halvtime. Deigen kan føles litt løs, men ikke tilsett mer mel.
3. Sett ovnen på 175°. Ta ut et brett og dekk med bakepapir.
4. Ta deigen ut av kjøleskapet og form runde kuler, ca. 25 g (2 ss) per kjeks. Legg kulene på brettet og trykk dem litt ned.
5. Noe som er veldig godt er en bit SØTT eller SALT på hver kjeks før du trykker på dem. De inneholder imidlertid både gluten og hvitt sukker, så hopp over dette hvis det ikke passer deg.
6. Stek kakene midt i ovnen i ca 10-12 minutter og la de avkjøles helt på bakepapir.