LAKRISSKAKE MED VERDENS BESTE LAKRIS OG FIOLETT IS
Lakriskake fylt med Svenskjävlar!
JENNY FINN
Blogg jennysrumochspis
INGREDIENSER
LAKRIS "MUDCAKE"
150 g smør
3 egg
3 dl melis
3 1/2 dl hvetemel
1 kopp kakao
2 ts vaniljesukker
Chokade Svenskjävlar
FIOLETT IS
5 dl kremfløte
1 boks kondensert melk
Fiolessens (tilgjengelig i noen butikker eller bestilles på nett)
Lilla matfarge, ikke et må-ha, men gir mer lilla farge som ser penere ut.
150 g smør
3 egg
3 dl melis
3 1/2 dl hvetemel
1 kopp kakao
2 ts vaniljesukker
Chokade Svenskjävlar
FIOLETT IS
5 dl kremfløte
1 boks kondensert melk
Fiolessens (tilgjengelig i noen butikker eller bestilles på nett)
Lilla matfarge, ikke et må-ha, men gir mer lilla farge som ser penere ut.
FORBEREDELSER
LAKRIS "MUDCAKE"
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform.
3. Smelt smøret.
4. Pisk egg og sukker lett sammen, og rør inn smøret.
5. Bland mel, kakao og vaniljesukker og sikt inn i røren. Rør sammen til en jevn røre.
6. Hell røren i formen. Del opp chockade Svenskjävlarana og trykk ned så mange du vil og synes er tilstrekkelig i røren.
7. Stek i nedre del av ovnen i ca 12 minutter. Faste ytterkanter og litt vinglete i midten, da er den ferdig.
8. La den avkjøles litt og sett deretter kaken i kjøleskapet for å stivne. Helst over natten.
FIOLETT IS
1. Pisk fløten til den danner myke topper.
2. Tilsett kondensert melk og pisk litt.
3. Smak til med fiolessens, smak til du er fornøyd.
4. Bland inn matfargen så isen får en vakker lilla farge.
5. Hell røren i en form som rommer 1 1/2 liter.
6. Dekk til med plastfolie og frys i minst 6 timer.
Server lakriskaken med isen og topp med chockadesvenskjävlar i skiver.
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform.
3. Smelt smøret.
4. Pisk egg og sukker lett sammen, og rør inn smøret.
5. Bland mel, kakao og vaniljesukker og sikt inn i røren. Rør sammen til en jevn røre.
6. Hell røren i formen. Del opp chockade Svenskjävlarana og trykk ned så mange du vil og synes er tilstrekkelig i røren.
7. Stek i nedre del av ovnen i ca 12 minutter. Faste ytterkanter og litt vinglete i midten, da er den ferdig.
8. La den avkjøles litt og sett deretter kaken i kjøleskapet for å stivne. Helst over natten.
FIOLETT IS
1. Pisk fløten til den danner myke topper.
2. Tilsett kondensert melk og pisk litt.
3. Smak til med fiolessens, smak til du er fornøyd.
4. Bland inn matfargen så isen får en vakker lilla farge.
5. Hell røren i en form som rommer 1 1/2 liter.
6. Dekk til med plastfolie og frys i minst 6 timer.
Server lakriskaken med isen og topp med chockadesvenskjävlar i skiver.