SJOKOLADEBROWNIES MED SALT LAKRIS-FLUFF
Fluffy Svenskjävlar! (9 stykker)
MARIA CULHA
Maria Culha driver bakebloggen CakeByMary, og her byr hun på alt fra klassiske bakverk, gjerne med en liten vri, til det siste innen baking. Med sine enkle og spennende oppskrifter, samt inspirerende bilder, ønsker hun å tiltrekke flere til den fantastiske bakeverdenen.
Blogg CakeByMary.SE cakebymary
Blogg CakeByMary.SE cakebymary
INGREDIENSER
SALT LAKRIS-FLUFF
80 g Svenskjävlar! fra Haupt Lakrits
3 dl kremfløte
SJOKOLADEBROWNIE
125 g smør
125 g melkesjokolade
3 egg
3 1/2 dl melis
2 dl hvetemel
3 1/2 ss kakao
1 ss vaniljesukker
1 ts salt
GARNITYR
friske bringebær, alt. frysetørkede bringebær
80 g Svenskjävlar! fra Haupt Lakrits
3 dl kremfløte
SJOKOLADEBROWNIE
125 g smør
125 g melkesjokolade
3 egg
3 1/2 dl melis
2 dl hvetemel
3 1/2 ss kakao
1 ss vaniljesukker
1 ts salt
GARNITYR
friske bringebær, alt. frysetørkede bringebær
FORBEREDELSER
FORBEREDELSER
1. Hakk lakrisen i små biter. Varm opp fløten uten å la den koke.
2. Hell i godteriet og rør til alt har smeltet.
3. La blandingen avkjøles helt i kjøleskapet, minst 6 timer, men gjerne over natten.
4. Sett ovnen på 175 grader.
5. Smelt sjokoladen i en panne.
6. Hakk sjokoladen.
7. Ta kjelen av platen og rør inn den hakkede sjokoladen.
8. Rør til sjokoladen er helt smeltet, og rør deretter inn de andre ingrediensene.
9. Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd form, ca. 21x21 cm.
10. Stek midt i ovnen i ca 30 min.
11. La kaken avkjøles helt, gjerne i kjøleskapet.
12. Ta fluff-blandingen ut av kjøleskapet og pisk den til den er tykk og kremet.
13. Dryss eller fordel lakris-fluff over brownien.
14. Pynt med bringebær.
1. Hakk lakrisen i små biter. Varm opp fløten uten å la den koke.
2. Hell i godteriet og rør til alt har smeltet.
3. La blandingen avkjøles helt i kjøleskapet, minst 6 timer, men gjerne over natten.
4. Sett ovnen på 175 grader.
5. Smelt sjokoladen i en panne.
6. Hakk sjokoladen.
7. Ta kjelen av platen og rør inn den hakkede sjokoladen.
8. Rør til sjokoladen er helt smeltet, og rør deretter inn de andre ingrediensene.
9. Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd form, ca. 21x21 cm.
10. Stek midt i ovnen i ca 30 min.
11. La kaken avkjøles helt, gjerne i kjøleskapet.
12. Ta fluff-blandingen ut av kjøleskapet og pisk den til den er tykk og kremet.
13. Dryss eller fordel lakris-fluff over brownien.
14. Pynt med bringebær.