SAFFRANBOLLER MED LAKRIS
FREDRIK NYLÉN
Allas fredriksfika fredriksfika
INGREDIENSER
2 dl melk
0,5 dl sukker
0,5 g saffran
ca. 6 dl hvetemel
200 g romtemperert smør
FYLL
75 g smør
2 ss sukker
1 ss lakrispulver fra Calabria
BØRSTING OG PYNT
1 egg
1 dl melis
1 dl melis
evt. svart matfarge
FORBEREDELSER
1. Smuldre gjæren i en deigbolle. Tilsett melken og rør til gjæren løser seg opp.
2. Mørt safranen med litt av sukkeret.
3. Bland inn mel, resten av sukkeret, safran og klikk smøret i mindre biter i deigvæsken. Arbeid det sammen til en jevn deig.
4. Legg deigen over på et melet bakebord og elt den inn i litt mel. Kjevle ut til en stor tallerken på 40×40 cm. Klipp ut firkanter, ca. 8×8 cm.
5. Rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Legg en teskje fyll i midten av hver firkant.
6. Brett de fire hjørnene over fyllet og press dem sammen. Legg bollene i former og legg dem på bakeplater.
7. La bollene heve i romtemperatur under bakepapir i ca 2 timer.
8. Sett ovnen på 225 grader. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen i ca 6-8 minutter. La bollene avkjøles uten bakepapir.
9. Rør melis med vann og glaser de kalde bollene med glasuren. Hvis du vil kan du farge glasuren svart med pastafarge.
SAFFRANBOLLER MED LAKRIS
Nydelig julebakst med lakris
2 dl melk
0,5 dl sukker
0,5 g saffran
ca. 6 dl hvetemel
200 g romtemperert smør FYLL
75 g smør
2 ss sukker
1 ss lakrispulver fra Calabria BØRSTING OG PYNT
1 egg
1 dl melis
1 ss vann
evt. svart matfarge 1. Smuldre gjæren i en deigbolle. Tilsett melken og rør til gjæren løser seg opp.
2. Mørt safranen med litt av sukkeret.
3. Bland inn mel, resten av sukkeret, safran og klikk smøret i mindre biter i deigvæsken. Arbeid det sammen til en jevn deig.
4. Legg deigen over på et melet bakebord og elt den inn i litt mel. Kjevle ut til en stor tallerken på 40×40 cm. Klipp ut firkanter, ca. 8×8 cm.
5. Rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Legg en teskje fyll i midten av hver firkant.
6. Brett de fire hjørnene over fyllet og press dem sammen. Legg bollene i former og legg dem på bakeplater.
7. La bollene heve i romtemperatur under bakepapir i ca 2 timer.
8. Sett ovnen på 225 grader. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen i ca 6-8 minutter. La bollene avkjøles uten bakepapir.
9. Rør melis med vann og glaser de kalde bollene med glasuren. Hvis du vil kan du farge glasuren svart med pastafarge.